Κυριακή Α' Λουκά στην Ι.Μ. Κατάγκας

Με θρησκευτική κατάνυξη, τελέστηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 ε.ε. στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στο Κολουέζι, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, πλαισιωμένος υπό των Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείον Λόγον, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή.
Στο κήρυγμά του, έδωσε έμφαση στο συναίσθημα της αμαρτωλότητας που είχε ο Απόστολος Πέτρος, όταν συνάντησε το Χριστό στη λίμνη της Γεννησαρέτ.
Το ίδιο συναίσθημα, θα πρέπει να διακατέχει και τον κάθε χριστιανό, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Αγ. Γεωργίου στο Κολουέζι, τα οποία με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν τον Πνευματικό τους Πατέρα.
Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο Σεβασμιώτατος, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα πάνω στο θέμα της Κατήχησης, κυρίως των μικρών παιδιών και των νέων, ώστε, ο λόγος του Θεού να ακούγεται και να εξαπλώνεται συγχρόνως σε κάθε Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]