Κυριακή μετά της Χριστού Γεννήσεως στο Μέτσοβο

Την δεύτερη πόλη της μητροπολιτικής του περιφέρειας, το Μέτσοβο, την πατρίδα του Νεομάρτυρος Νικολάου, των μεγάλων εθνικών ευεργετών, διδασκάλων του γένους, εθνικών αγωνιστών και διακεκριμένων πολιτικών, επισκέφθηκε την Κυριακή μετά την Χριστού γέννησιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Ο Σεβασμιώτατος Λειτούργησε στον εκεί περικαλή ναό της Αγίας Παρασκευής, που φημίζεται για το σπάνιας καλλιτεχνικής αξίας ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις υπέροχες αγιογραφίες, έργα του σύγχρονου αγιογράφου Βλασίου Τσοτσώνη.
Μαζί του συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του ναού Αρχιμαδρίτες Σεραφείμ Καχριμάνης και Σπυρίδων Τόδης και οι διάκονοι της Μητροπόλεως Ιωαννίνων.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μνήστορος Ιωσήφ και στη συμβολή του στο μυστήριο της Θείας ενανθρωπίσεως.
Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κωνσταντίνος Τζαφέας και πλήθος πιστών, ντόπιων και επισκεπτών. Πρέπει να σημειωθεί, ότι το Μέτσοβο έχει πλούσια εκκλησιαστική ιστορία.
Από το 1659-1924 ήταν έδρα πατριαρχικής Εξαρχίας και από το 1924-1928 ήταν έδρα προσωποπαγούς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης της οποίας ήταν ο από Γάνου και Χώρας Τιμόθεος Λαμνής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]