Κυριακή της Ορθοδοξίας και Χειροτονίες στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας η ανάμνηση της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε του Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και πλειάδα Ιερομονάχων.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Γρηγόριο Βατοπαιδινό.
Επίσης ο Μητροπολίτης Ιωσήφ χειροτόνησε σε Διάκονο τον Ιεροδιάκονο Παΐσιο Βατοπαιδινό.
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους νεοχειροτονηθέντες μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Αύρα Πεντηκοστής έρχεται σήμερα να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και για αυτό θα παρακαλέσω μυστικώς όλοι να προσεύχεστε”.
”Το έργο της Ιερωσύνης είναι μέγα και Θείον. Τελείται μεν επί της γης, όπως λέγει ο Ιερός Χρυσόστομος, αλλά ο αντίκτυπός του είναι εις τον Ουρανόν και εις την αιωνιότητα” πρόσθεσε ο κ. Ιωσήφ.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία των Ιερών Εικόνων γύρω από το Καθολικό του Ευαγγελισμού, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]