Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης

Γράφει ο Αρχιμ. Ελπίδιος Καραλής

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Πέρθη, Δυτικής Αυστραλίας, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.
Η περιφορά των αγίων εικόνων έγινε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας όπου άνδρες, γυναίκες και παιδιά πήραν μέρος κρατώντας εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των Αγίων Εικόνων και το θρίαμβο της Ορθοδοξίας κατά της αιρέσεως.
Ηταν όμορφο να βλέπεις προσήλυτους στην Ορθόδοξη πίστη να κρατούν επίσης εικόνες και να παίρνουν μέρος στην περιφορά.
Στο κήρυγμά του, ο Αρχιμ. Ελπίδιος Καραλής έδωσε έμφαση στη νίκη της Ορθοδοξίας μετά από μακροχρόνιο αγώνα και υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι σε κάθε εποχή έχουμε την εμφάνιση ψευδών διδασκαλιών και γι αυτό χρειάζεται να διακρίνουμε συνεχώς την αλήθεια από το ψεύδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Αγώνας έχει συνέχεια

Ο Βασίλης, φεύγοντας με το καράβι, σκέφτεται: Ο Αποστόλης ήταν, λέει, μυημένος. Κι αυτός ήταν μυημένος. Μα ο Αποστόλης είχε μπροστά του όλο το μέλλον για δράση και νίκη. … [...]

Ο Ιωάννης Αναγνώστης και το έργο του

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ (ΑΞΙΑ-ΤΟΠΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ) Πληροφορίες για τη ζωή του Ι. Αναγνώστη δεν υπάρχουν πολλές. Τις περισσότερες τις έχουμε από το ίδιο του το έργο … [...]