Κυριακή της Τυρινής στην Ελληνική Κοινότητα της Γκρενόμπλ (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν οι ενορίτες του ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Grenoble τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, την Κυριακή της Τυρινής.
Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Alexis Daboncourt, απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου Παρισίων.
Ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αξία της νηστείας και της μετάνοιας και ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή. Ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τους ενορίτες του Αγίου Γεωργίου και συνεχάρη τον νέο Aναγνώστη που ταξιδεύει κάθε Κυριακή από περιοχή υψομέτρου 2.200 μ. των Γαλλικών Άλπεων, για να διακονεί την ενορία του.
Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο καλωσόρισαν στην ενορία ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Σκαρτσής και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Βασίλειος Ζάμπαλας, ευχαριστώντας επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ενώ στη συνέχεια παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ναού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]