Κυριακή της Τυρινής στην Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κονισκού λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων την Κυριακή 10 Μαρτίου, της Τυρινής.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της περιόδου του Τριωδίου και στην έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αναλύοντας παράλληλα την σημερινή ευαγγελική περικοπή.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ.Θεόκλητος ευχήθηκε καλή Σαρακοστή και καλό πνευματικό αγώνα σε όλους.
Το απόγευμα, παρουσία των Καθηγουμένων Ιερών Μονών της Μητροπόλεως, Ιερέων της επαρχίας και πλήθους πιστών, σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως, τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ιερό Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην μεγάλη αρετή της αγάπης και της συγχωρητικότητος.
Τέλος άπαντες οι παρευρεθέντες κληρικοί και οι πιστοί αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως με τον Σεβασμιώτατο, ασπαζόμενοι τον Τίμιο Σταυρό και την σεπτή δεξιάν του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]