Κυριακή του Θωμά στην Ι.Μ. Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)

Του Σπύρου Ασημακόπουλου

Με την Δέουσα Λαμπρότητα Εορτάστηκε η Ψηλάφηση και η Σωτήριος Ομολογία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Θωμά, στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, και με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό του στον Λυγιά Ναυπακτίας.
Την Παραμονή της Εορτής τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ο οποίος και μίλησε επίκαιρα, εν πληθούση Εκκλησία, καθώς και Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στις οδούς του Λυγιά. Συμμετείχαν, εκτός από τους Ιερείς και τον Σεβασμιώτατο, οι Ιερόπαιδες, ο χορός των Ιεροψαλτών, η Δημοτική Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λυγιά παραδοσιακά ενδεδυμένοι, οι Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ναυπακτίας και πλήθος πιστών.
Το Πρωί της Εορτης με μεγάλη προσέλευσή των πιστών τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ι. Ναό, προεξαρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου, ο οποίος στον κήρυγμά του αναφέθηκε στην ομολογία του Αποστόλου Θωμά και στην ανάγκη να ομολογούμε και εμείς την πίστη μας στον Χριστό ως Κύριο και Θεό μας.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον κλήρο και τον λαό, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λυγιά, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.
Έπειτα στο προαύλιο τού Ναού προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς και έλαβαν χώρα Παραδοσιακές Εκδηλώσεις Χορού του Σ.Γ.Κ. Του Δημοτικού Σχολείου Λυγιά.
{youtube}u0gQibc_fgg{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αόρατοι ερημίτες στην Κρήτη!

Περί τα μέσα του 19ου αιώνα (περίπου το 1850) ο τότε ηγούμενος της Μονής Οδηγήτριας [βρίσκεται στα Αστερούσια Όρη, του νομού Ηρακλείου] είχε δώσει εντολή όλοι οι βοσκοί … [...]

Οι τρόποι της προσευχής

Ο Γέρων Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης μιλάει για τους τρόπους της προσευχής, με τους οποίους η ανθρώπινη ψυχή στρέφεται καθημερινά στον Πατέρα και Δημιουργό της Θεό, και … [...]

Η άνεση της πνευματικής ζωής

Πώς όμως θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από όλη αυτή την απρέπεια, την προπέτεια, την ασχημονία; Χρειάζονται άραγε μεγάλοι αγώνες και φοβερές ασκητικές προσπάθειες, νηστείες … [...]