Κύπρου: ''Ας εισέλθουμε στο πνευματικό στάδιο χαίροντες και μη σκυθρωπάζοντες'' (ΦΩΤΟ)

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου | I.A. Κύπρου

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, το θρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 62 ετών από τη θυσία του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. του 1955-59.
Του μνημοσύνου προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και παρέστησαν πολιτικές και πολιτειακές αρχές καθώς και οι ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας της νήσου.
Τον επιμνημόσυνο λόγο ανέγνωσε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Κλέλια Βασιλείου, με τον οποίο εξήρε τη θυσία του 17χρονου παλικαριού ήρωα της πατρίδας μας.
Του μνημοσύνου προηγήθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων κληρικών εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Μητρόπολης Πάφου.
Στο Ιερό Βήμα παρέστη προσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.
Κατά την ώρα του Κοινωνικού, αναγνώστηκε Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος με την ευκαιρία της Εισόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 
Μετά το πέρας και του μνημοσύνου, ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του ήρωα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]