Κ. Γαβρόγλου σε Ιεράρχες της Κρήτης: ''Θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος''

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γραβρόγλου με αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης αποτελούμενοι από τους Σεβ. Μητροπολίτες, Ρεθύμνης Ευγένιο, Γορτύνης Μακάριο, Σητείας Κύριλλο, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη και τον νομικό σύμβουλο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημεία της συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε: ”Υπάρχουν διαφορές προσεγγίσεων από την Εκκλησία της Κρήτης, το σημαντικό όμως είναι όχι τόσο οι διαφορές, όσο η πεποίθηση ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα από τον διάλογο. Ζητήσαμε από τους Αρχιερείς να μεταφέρουν ότι θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος.”
Από την πλευρά του ο Αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Κρήτης Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης επιβεβαίωσε ότι είχαν έναν επικοδομητικό διάλογο.
”Δεν σημαίνει σε έναν διάλογο ότι πάντοτε συμφωνούμε, όμως χαιρόμαστε σαν Εκκλησία της Κρήτης διότι αυτός ο διάλογος απόψε ξεκινά για αυτά τα θέματα τα οποία είναι στην επικαιρότητα και διαβεβαιώνουμε τον κ. Υπουργό ότι επιστρέφοντας πίσω στην Κρήτη και ενημερώνοντας την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο για όσα απόψε συζητήθηκαν θα συνεχίσουμε σε αυτή την βάση του ειλικρινούς διαλόγου, στον οποίο ενεργά θα μετέχουν και όλοι οι κληρικοί της Εκκλησίας της κρήτης διά εκπροσώπων των όπως ανακοινώσατε προηγουμένως” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.
Επίσης να αναφερθεί ότι κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι θα έχει άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης.
{youtube}SgylBh62Ypo{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ