Λαβρόφ: Η νέα ουκρανική Eκκλησία αποτελεί ''παραχάραξη της ιστορία''

Για την Romfea.gr | Νικολέτα Γεωργακοπούλου

Η ίδρυση της «φερόμενης» Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας παραβιάζει την αρχή μη κρατικής παρέμβασης στην εκκλησιαστική ζωή καθώς και τον κανόνα του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Πανεπιστημίου του Τατζίκ στο Τατζικιστάν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το TASS.
“Η απόφαση ήταν εντελώς παράνομη με βάση όλους τους κανόνες τόσο από την αρχή της μη παρέμβασης του κράτους στην εκκλησιαστική ζωή όσο και με βάση τους κανόνες του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, διότι η απόφαση του 1686 που λήφθηκε στην Κωνσταντινούπολη, βάσει της οποία η Εκκλησία της Ουκρανίας εντάχθηκε στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας, είναι αμετάκλητη. Μπορείτε να το διαβάσετε και μόνοι σας”, τόνισε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
Σε άλλο σημείο ο κ. Λαβρόφ πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι αυτή η παραχάραξη της ιστορίας και η επιδίωξη αυτού του στόχου, δηλαδή να σπείρει διχόνοια μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να θέσει εμπόδια στη φιλία μεταξύ των δύο λαών, είναι ουσιαστικά ένα έγκλημα [από το σημερινό καθεστώς της Ουκρανίας] κατά των πολιτών της”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περνάνε οι μέρες θα γίνουν πολλά!

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 +Κυριακή ΙϚ´ΛΟΥΚΑ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΩΘΙΝΟΝ Ε’ Λουκ. 24,12-35 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , Β´ Τιμ. γ΄, 10-15 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, Λουκ.ιη´, 10-14 Το μάθημα πραγματοποιήθηκε … [...]