Λαβρόφ: ''Θέλουν να σπάσουν τους δεσμούς της Ρωσίας με την Ουκρανία''

Την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία σχολιάσε με δηλώσεις του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η υποστήριξη των μη κανονικών Εκκλησιών στην Ουκρανία, διεξάγονται με την άμεση στήριξη της Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αντιτίθεται στις προκλήσεις που σχεδιάζει επί του παρόντος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, παρόλο αυτά όμως η Ουάσιγκτον τον υποστηρίζει.
Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σημείωσε ότι αυτό είναι ένα σχέδιο προκειμένου να σπάσουν τους δεσμούς μεταξύ της Ουκρανίας με τον αδελφό λαό της Ρωσίας.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι, σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, η παρεμβολή στη ζωή της Εκκλησίας απαγορεύεται αυστηρά.
Τέλος ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς στοιχεία που να κατηγορούν τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων κρατών, ενώ οι ίδιοι παρεμβαίνουν ανοιχτά στις κρατικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]