Λαγκαδά Ιωάννης: ''Ο Νους μας θα πρέπει να σκέπτεται συνεχώς Χριστοκεντρικά''

Εις τον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, ιερούργησε την Κυριακή μετά τα Φώτα, 14η Ιανουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην κυριακάτικη ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή και στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου του οποίου το παράδειγμα θα πρέπει να παρέχει σε όλους μας αφορμές για υγιείς προβληματισμούς, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων «ότι ο Κύριος μας δίνει συνεχώς τις ευκαιρίες εκείνες για να ζήσουμε το Μυστήριο της Βασιλείας Του. Στον κόσμο έχει έρθει ένα διαφορετικό φως από αυτά που φωτίζουν την καθημερινότητα μας και αυτό είναι το Φως του Χριστού. Όταν ο άνθρωπος δεν έχει τον Θείο φωτισμό, οι επιλογές του είναι λανθασμένες και σκοτεινές και οδηγούν σε αδιέξοδα θλίψεως και οδύνης».
»Η Μετάνοια είναι η προϋπόθεση εκείνη με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίσει τον Θεό και η αμαρτία είναι η αιτία της απομακρύνσεως και της διακοπής της επικοινωνίας του ανθρώπου από το Θείο. Ο Θεός έρχεται και φανερώνεται εκεί που κανείς δέχεται και αποδέχεται την παρουσία Του, ζητώντας την κοινωνία και την επικοινωνία μαζί Του. Είναι πολλή σημαντικό να κατανοήσουμε ότι, καθώς βρισκόμαστε σε μία καινούργια χρονιά, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μία νέα αρχή, εγκαταλείποντας οριστικά το παλαιό που οικοδόμησε μέσα μας η αμαρτία, η αποστασία και ακοινωνησία με τον Θεό και τον άνθρωπο και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις Θείας Κοινωνίας και υποδοχής του Κυρίου μας στην ζωή και στην καρδιά μας».
»Ο Νους μας θα πρέπει να σκέπτεται συνεχώς Χριστοκεντρικά και να μην αποσπάται από εφάμαρτες επιδιώξεις και από επιπολαιότητες οι οποίες οδηγούν στην αλλοτρίωση και στην αμαρτία, από την όντος ζωή στην απόλυτη καταστροφή».
Εν συνεχεία του λόγου του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο κεφάλαιο της διαπαιδαγώγησης των νέων σημειώνοντας ότι «έχουμε υποχρέωση όλοι μας να βοηθήσουμε τα παιδιά να μην γίνονται δούλοι των φρικτών παθών της εφηβείας τα οποία και καταστρέφουν την ωραιότητα της ψυχής».
»Όλα στην ζωή μας έχουν την θέση τους και η ζωή μας είναι μία συνέχεια την οποία θα πρέπει να προσέξουμε αν θέλουμε να χαρούμε το μεγάλο δώρο της αγάπης του Θεού, συνδέοντας την με Τον Κύριο και το Φως Του. Μακριά από τον Χριστό υπάρχει η καταστροφή, μακριά από το Θέλημα Του υπάρχει η δυστυχία».
Καταλήγοντας την ομιλία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, υπενθύμισε και προέτρεψε το εκκλησίασμα και κυρίως τους γονείς, να πλησιάσουν περισσότερο τα παιδιά και να προσπαθήσουν να τα οδηγήσουν κοντά στον Χριστό και στην ζωή της Εκκλησίας.
Να μάθουν να προσεύχονται και να μάθουν να πράττουν το αγαθό, την τιμιότητα και την δικαιοσύνη, ξεφεύγοντας απ΄ ότι καταστρέφει ψυχικά και σωματικά τους ανθρώπους. Μέσα στην εκκλησία όλοι χωρούν και όποιος θέλει μπορεί να έρθει, να σωθεί και να ζήσει στην χαρά του Παραδείσου και την αλήθεια του Κυρίου μας.
»Το Μήνυμα του Κυρίου μας είναι Μήνυμα Σωτηρίας και το Μήνυμα του Ευαγγελίου θα πρέπει να μας αφυπνίσει και να μας οδηγήσει στο να κάνουμε τις σωστές εκείνες επιλογές για την ζωή μας και για όσα αποτελέσματα αναμένουμε για την Πατρίδα μας ώστε να έρθουνε καλύτερες ημέρες για όλους μας».
Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, αφού ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους τα Χρόνια Πολλά επ΄ευκαιρία του νέου Έτους, προέβει στην χειροθεσία δύο νέων Αναγνωστών, οι οποίοι και θα διακονούν το Ιερό Βήμα και το Αναλόγιο του Ναού της κωμοπόλεως της Ασσήρου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι Πράξεις των Αποστόλων και οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο Τιμόθεος ήταν ο πιο αγαπητός μαθητής του και ένας από τους … [...]

Μακάριοι ων αφέθησαν αι ανομίαι

Ο μακαριστός Γέρων Αθανάσιος Μυτιληναίος, στην τέταρτη ομιλία του για το βιβλίο των Ψαλμών της Π. Διαθήκης, αναλύει τον 31ο Ψαλμό, στον οποίο ο Δαυίδ εκφράζει την χαρά … [...]

Επιφανών ανδρών πάσα γη τάφος;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνότερα αναφορά για τους πεσόντες ήρωες του έπους του 1940. Έχουν συσταθεί επιτροπές, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και γίνονται συζητήσεις … [...]

Ο Γέροντας Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης (1924-2017) ο από Μαλλών Ιεραπύτνης: ένας ΄΄παλαιοδιαθηκικός΄΄ μοναχός της Κρήτης

Γνωρίσαμε τον π. Ιωαννίκιο με την προτροπή φίλου μας, το 2011, ένα χρόνο πριν μετακομίσουμε από την Κρήτη στην Αθήνα .«Πήγαινετε» μας είπε «γιατί τον ταλαιπωρούν κάτι … [...]

Επιστήμη και Υπεροψία

Κάποιες  φορές, το  αντικείμενο  της  επιστημονικής  μελέτης  δημιουργεί  στους  επιστήμονες  την  εντύπωση  ότι  είναι  σε  θέση  να  κατανοήσουν  την  πορεία  των  … [...]

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΛΑΘΗΤΟ (21/01/2018)

"Πλάγιος του πέμπτου" 1) Άπαντες σχεδόν οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας ήταν εκεί! Άκουσαν το λαό τους και βρέθηκαν δίπλα του. Από τη Θεσσαλία και κάτω με εξαίρεση τον … [...]