Λαμπρά εορτάσθηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ. Πατρών 

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Νοτενών, με την συμμετοχή πλήθους Λαού από τήν περιοχή και τα γύρω χωριά.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία δέχεται τον ύμνο, την ευχαριστία καί την ευγνωμοσύνη από όλους καί ιδιαιτέρως τους Έλληνες καί δίδει την χάρη καί την ευλογία, την χαρά και την εκπλήρωση των ιερών μας πόθων, δια πρεσβειών Της πρός τον Κύριο.
Ετόνισε ιδιαιτέρως την στενή σχέση του πανσέπτου προσώπου της Παναγίας και των εορτών Της, με την παράδοση του Λαού μας.
Ανήμερα ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοποδαριτίσσης Νεζερών Αχαΐας, εν πληθούση Εκκλησία.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκαμε θεολογική ανάλυση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, το οποίο συνέδεσε με την υπακοή στο θέλημα του Θεού και ανεφέρθη στην ανάγκη να κάνωμε το θέλημα του Θεού υπόθεση της πνευματικής μας πορείας και ζωής, ως λέγει χαρακτηριστικά τό ιερό Ευαγγέλιο: «Μενοῦν γε μακάριοι οἱ ἀκούοντες τόν λόγον τοῦ Θεοῦ καί φυλάσσοντες αὐτόν».
Τέλος ο Σεβασμιώτατος επήνεσε με λόγους θερμούς τον πανοσιολογιώτατο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. π. Νικόδημο Μπαρούση και την περί αυτόν Αδελφότητα γιά τήν ασκητική τους πορεία και βιοτή και την εν γένει διακονία τους στην Ιερά Μονή και τους ευχήθηκε πατρικά κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]