Λαμπρά εορτάστηκε η Γέννηση της Θεοτόκου στην Καλαμάτα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και με την συμμετοχή του ιερού κλήρου και του πιστού λαού, εορτάσθηκε η Γέννηση της Θεοτόκου στην Καλαμάτα.
Επίκεντρο του εορτασμού ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στη συνοικία των Γιαννιτσανίκων Καλαμάτας.
Κατά τον Εσπερινό προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς.
Την κυριώνυμο προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του εξαίρετου Ιεροψάλτη κ. Αντώνιου Μανουσόπουλου που κατά τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσε τον ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Μεσσήνης.
Ο Σεβασμιώτατος ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του τον νεοχειροτονούμενο και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Μεσσηνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έτσι φανερώνονται

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η φρόνηση, η ακολασία, η φιλοκαλία, φανερώνονται απ’ το πρόσωπο κι απ’ τα σχήματα των ανθρώπων, κι όταν περπατάνε κι όταν κάθονται. … [...]

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]