Λαμπρά εορτάστηκε η Ημέρα της Βάπτισης των Ρως (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου η ημέρα Βάπτισης των Ρως στο Κίεβο.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
”Ο πρίγκιπας Βλαδίμηρος είναι για εμάς όχι μόνο ο Επιμορφωτής και ο Βαπτιστής, αλλά και παράδειγμα πως η Χάρη του Θεού μπορεί να μετατρέψει τον χειρότερο αμαρτωλό σε «κόκκινο ήλιο», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Επίσης ο κ. Ονούφριος αναφέρθηκε στην προσωπική μεταμόρφωση του Πρίγκιπα Βλαδιμήρου μετά το Ιερό Βάπτισμα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: ”Ο πρίγκιπας μετά την Βάπτισή του μεταφορθώθηκε, αντί για σκληρότητα, είχε έλεος αντί για αναταραχή είχε γαλήνη και όταν επέστρεψε από την Χερσώνα, όπου βαπτίστηκε ο ίδιος, στη συνέχεια βάπτισε ολόκληρη τη Ρωσία, ημέρα του βαπτίσματος των Ρως που τιμούμε σήμερα”.
Τιμώντας την μνήμη του Αγίου Βλαδιμηρου, ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος κάλεσε τους πιστούς: ”Να κοιτάξουμε μέσα στην ψυχή μας και να αναρωτηθούμε, είμαστε άξια παιδιά του;».
“Αληθινοί γιοι του Αγίου Βλαδιμήρου δεν είναι αυτοί που γεννιούνται από τη σάρκα και το αίμα του αλλά και εκείνοι που διατηρούν το πνεύμα αγάπης για τον Θεό και τον πλησίον” συμπλήρωσε ο κ. Ονούφριος.
Τέλος ο Μητροπολίτης Κιέβου ευχήθηκε: ”Με την Χάρη του Θεού να αγωνιστούμε ώστε να γίνουμε αντάξιοι διάδοχοι του Βαπτιστή των Ρως”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπέρτατες διαχρονικές αξίες

Άρθρο υπό του κ. Πέτρου Ρηγάτου Δικηγόρου Παρ’Aρείω Πάγω, Νομικού Συμβούλου Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών | Romfea.gr Με αφορμή την εορτή του Μεγάλου Διδασκάλου του Γένους … [...]