Λαμπρά εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στη Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θωμά Συνοδινό και τους συνεφημερίους του.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής της Κυριακής των Βαΐων.
Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα. Κατερίνα Παπακώστα, η Υπουργός Τουρισμού Ελλάδας κα. Έλενα Κοντουρά και πλήθος πιστών.
Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν την θριαμβευτική Είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και να λάβουν το αντίδωρο και τα Βάγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]