Λαμπρά εορτάστηκε η σύναξη των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων στην Καλαμάτα.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. της Υπαπαντής του Χριστού, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κουρέων-κομμωτών Ελλάδος, επί τη ευκαιρία της εορτής του προστάτη τους και ενός εκ των Μεσσηνίων Αγίων, Αγίου Νεομάρτυρος Ηλία του Αρδούνη.
Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και των Ιερών Λειψάνων αυτών, ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα από την Πολεμική Αεροπορία και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε οι Μεσσήνιοι Άγιοι να χαρίζουν υγεία, δύναμη και κουράγιο, ώστε να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες. Τόνισε δε ότι οι Άγιοι καθίστανται Άγιοι στη συνείδηση της Εκκλησίας με γνώμονα τη βιοτή τους, το μαρτύριο, την ομολογία τους και όχι ανάλογα με την προσωπική γνώμη του καθενός.
Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, για την παρουσία τους στον εορτασμό, τον Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία κομμωτών Ελλάδος, η οποία τίμησε τον προστάτη Άγιό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]