Λαμπρά Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Ιβήρων (ΦΩΤΟ)

Άγιον Όρος | Νικόλαος Κουϊμτσίδης

 
Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.
Μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ιβήρων Γέροντος Ναθαναήλ, των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος.
Να αναφερθεί ότι στον φετινό εορτασμό παρέστη ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Κωστής Δήμτσας, ο Προηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων Γέροντας Βασίλειος, καθώς και πλειάδα Αγιορειτών και κληρικών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με προεξάρχουσα τήν θαυματουργό εικόνα τής Παναγίας τής Πορταΐτισσας, πομπή μοναχών και πολυάριθμων προσκυνητών κατέληξε στήν παραλία, όπου παρουσιάσθηκε πρίν πολλούς αιώνες πάνω στά κύματα η εικόνα.
Εκεί ο Μητροπολίτης Σύμης τέλεσε τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ρίχνοντας τον Τίμιο Σταυρό στή θάλασσα καί ταυτόχρονα μαθητές τής Αθωνιάδος Σχολής, κατά παράδοση, έπεσαν να ανασύρουν τον σταυρό.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης … [...]

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]