Λαμπρά πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Νεάπολη | Χρήστος Καναρόπουλος

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου τ.έ., η μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Τον φετινό εορτασμό λάμπρυνε ακόμη περισσότερο η παρουσία του Τιμίου Σταυρού, προερχομένου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το οποίο θησαυρίζεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως, προς ενίσχυση και αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών.
Εκατοντάδες πιστοί, χθες τόσο στον λαμπρό Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και την κυριώνυμο ημέρα, προσήλθαν στον περικαλλέστατο Καθεδρικό Ναό, στην ακρόπολη της Νεάπολης, για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του μεγάλου Αγίου της Ορθοδοξίας και να καταθέσουν τα αιτήματά τους στον Τίμιο Σταυρό.
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιωτάτος Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι της Ι. Μητροπόλεως ενώ του πλήθους των πιστών που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Ιωσηφίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.
Τον θείο λόγο κήρυξε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Εφημέριος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεώργιου Νεαπόλεως και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος προβάλει τον Χριστό, ελέγχει τον Ηρώδη και καρατομείται γεγονός που φανερώνει την αμφιθυμία της εξουσίας.
Με έναν απλό και κατανοητό λόγο ο π. Βασίλειος υπογράμμισε ότι ο έλεγχος είναι ανέξοδος και αναποτελεσματικός όταν γίνεται χωρίς κόστος και ότι πρώτα οφείλουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας.
Προ της απόλυσης ο Ποιμενάρχης της Δυτικής Θεσσαλονίκης εξέφρασε ευχαριστήριους λόγους και ευχήθηκε καταλλήλως στο πυκνό εκκλησίασμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι εργασίες τοποθέτησης πέτρας εξωτερικά της κόγχης του Ιερού προκειμένου να ολοκληρωθεί ο Ναός που προκαλεί θαυμασμό για την αισθητική του.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]