Λαμπρός εορτασμός για την πολιούχο της Δημητσάνας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Δημητσάνα.
Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος μετά από πρόσκληση του Ποιμενάρχου μας κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ.
Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Λαρίσης ομίλησε και στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία με τρόπο που καθήλωσε τους εκκλησιαζόμενους. Μίλησε, με αφορμή τον βίο της Αγίας Κυριακής, για την εν Χριστώ ελευθερία πού βιώνει ο χριστιανός όταν μιμείται τους αγίους.
Εξέφρασε τον σεβασμό του ως προς την ιστορία της επαρχίας της Γορτυνίας, των αγίων της και των ηρώων της.
Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτης μας για την τιμητική του πρόσκληση και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί την επαρχία μας και άλλη φορά με χριστιανούς από την Λάρισα.
Η όλη παρουσία του έδωσε χαρά σε κλήρο και λαό, πού τον άκουσαν να κηρύττει με λόγο θεολογικό, μεστό αλλά και κατανοητό.
Ο Ποιμενάρχης μας τίμησε με το μετάλλιο του ιερομάρτυρος αγίου Γρηγορίου του Ε΄ τον κατά σάρκα πατέρα του Μητροπολίτου Λαρίσης, αξιότιμο κύριο Χρήστο Νικολόπουλο, με τον οποίον συνδέονται με πνευματικούς δεσμούς και ισχυρή φιλία, όπως επίσης τίμησε τον εφημέριο της Βυτίνας πατέρα Νικόλαο Ντάβο, γιατί αποτελεί πρότυπο ιερέως και καλού ποιμένος στην ενορία του με τις καθημερινές του ορθρινές και εσπερινές ακολουθίες.
Ιερείς από την Μητρόπολή μας, αλλά και άλλες περιοχές, επίσημοι, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, και πλήθος λαού, τίμησαν με την παρουσία τους την Ιερά πανήγυρη.
Ευχόμαστε όλοι να έχουμε την ευλογία της αγίας μας.
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]