Λαμπρός εορτασμός για τον Άγιο Δημήτριο στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος ένδοξος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Κιλκίς.
Εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους και μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Κιλκίς με τις ελληνικές σημαίες, συνέρρευσαν στον περικαλλή Ναό, που βρίσκεται στην περιοχή “Στενημαχίτικα” της Πόλης, για να τιμήσουν τον Άγιο και να προσκυνήσουν το τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου που φυλάσσεται στον Ναό ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός.
Της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον και Πρωτοσύγκελλο της τοπικής Μητροπόλεως και τον Εφημέριο π. Ευστάθιο Κοντοζίδη, τον Παν. Αρχ. π. Μιχαήλ Δάνιο, τους Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Κουτρή, π. Διογένη Λαζαρίδη, π. Νικόλαο Μπαγιέγκο και π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη καθώς και από τους Ιεροδιακόνους π. Βαρθολομαίο Τασιούλη, π. Νεκτάριο Ντέντα και π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.
Στο θείο λόγο του ο Ποιμενάρχης της ακριτικής Μητροπόλεως αναφέρθηκε στον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Δημήτριο τον Μυροβλήτη τονίζοντας τις αρετές του και το μεγαλείο της πίστεώς του που τον οδήγησε στο μαρτύριο για την αλήθεια του Χριστού. Ευχήθηκε καταλλήλως σε όλους και ιδιαιτέρως σε όσους φέρουν το όνομά του Αγίου τα έτη τους να είναι πολλά και δημιουργικά.
Στην Θεία Λειτουργία, μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο εορτάζων Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο επίσης εορτάζων αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Τατίδης και Κωνσταντίνος Ζώτος, κ.α.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ