Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια, όπως αρμόζει στην Δέσποινα του κόσμου, εορτάσθηκε και εφέτος το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στο περίπυστο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Ιερά Μονή Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων.
Εκεί, που πριν από μία περίπου χιλιετηρίδα ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος, αφού με θεία αποκάλυψη βρήκε την Θαυματουργή Εικόνα της Αντιφωνητρίας, δημιούργησε το πάνσεπτο Θεομητορικό Μοναστήρι.
Δυσεξαρίθμητοι προσκυνητές προσήλθαν και αυτήν την χρονιά στα Μυριοκέφαλα, πολλοί από αυτούς οδοιπορώντας μεγάλες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αντιφωνητρίας, να ανάψουν ένα κερί στη Χάρη Της και να αναθέσουν τις προσευχές τους στην ακαταίσχυντη Μητρική μεσιτεία Της.
Κατά τον Μέγα Εσπερινό της Πανηγύρεως, το εσπέρας της Πέμπτης 7ης Σεπτεμβρίου 2017, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. κ. Ειρηναίο για την τιμητική παρουσία του στην Πανήγυρη.
Το πρωΐ της Παρασκευής 8ης Σεπτεμβρίου 2017, ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε στο Καθολικό της Μονής Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.
Μαζί τους συλλειτούργησαν πολλοί Κληρικοί, με πρώτον τη τάξει τον Παν. Αρχιμ. Ιωάννη Κουφουδάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατόπιν σχετικής προτάσεως του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου προς την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ως Πρόεδρος της Συνόδου, απένειμε τον Σταυρό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Τίτου στον Αιδεσ. Πρωτ. Ιωάννη Λελεδάκη, για την επί πολλές σειρές ετών θυσιαστική και υποδειγματική διακονία του στο Ιερό Προσκύνημα της Μυριοκεφαλίτισσας Παναγίας.
Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αρχιεπίσκοπο, τους Κληρικούς, τις Αρχές και τους πολυάριθμους προσκυνητές για τον συνεορτασμό της Μεγαλόχαρης των Μυριοκεφάλων και προσέφερε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Αντιφωνητρίας, ως ελάχιστο αντίδωρο για την ευλογητική και τιμητική παρουσία του στην Ιερά Πανήγυρη. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αντιφωνητρίας με την συνοδεία της μπάντας και στρατιωτικού αγήματος της 5ης Μεραρχίας Κρητών καθώς και νέων του Ομίλου Βρακοφόρων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυριοκεφάλων με παραδοσιακές ενδυμασίες.
Επιστρέφοντας από την λιτανεία, οι Σεβ. Αρχιερείς τέλεσαν Ιερό Τρισάγιο ενώπιον της προτομής του καταγομένου από τα Μυριοκέφαλα αοιδίμου Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ανθίμου Λελεδάκη και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Κειμηλιαρχίου της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Στην Ιερά Πανήγυρη παρέστησαν ο Περιφρειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης μαζί με Αντιδημάρχους του Δήμου, ο Διοικητής της 5ης Μεραρχίας Κρητών Ταξίαρχος κ. Γρηγόριος Κοκολάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου κ. Αντώνιος Ρουτζάκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνης Πύραρχος κ. Νικόλαος Λαγουδάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης Πλωτάρχης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ρεθύμνου και του Ομίλου Βρακοφόρων κ. Στυλιανός Κιαγιαδάκης και άλλοι επρόσωποι Αρχών και Φορέων του τόπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]

Κυριακή Α΄ Λουκά: «Aδυσώπητος» Θεός;

Κυριακή Α΄ Λουκά: Ο «αδυσώπητος» Θεός. Α΄ Κυριακή του Λουκά σήμερα και το συναξάρι μνημονεύει την Αγία Ισαπόστολο Θέκλα, την Εύρεση της εικόνος της Παναγίας της … [...]

Όπερα, μια «άγνωστη γη» της Μουσικής

«Άσατε αυτώ και ψάλατε αυτώ, διηγήσασθε πάντα τα θαυμάσια αυτού» (Ψαλμ. 104,2). Μελωδήσατε με την φωνή σας ύμνον σε Αυτόν και ψάλατε μουσικές αρμονίες προς τιμή Του και … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]

Αυτό για σήμερα!

Ἕνας χριστιανὸς βασανιζόταν συχνὰ ἀπὸ διάφορες μελλοντικὲς ὑποθέσεις. Ἀνησυχία του, τὸ τί θὰ γίνει αὔριο, τί θὰ γίνει μεθαύριο, τί μᾶς περιμένει τὴν ἑπομένη ἑβδομάδα. Ὅλη … [...]