Λαμπρός εορτασμός στο νησί της Κυρά Παναγιάς (ΦΩΤΟ)

Του Κωνσταντίνου Κοσμά, Δικηγόρου – Ιεροψάλτη | Romfea.gr

Πραγματοποιήθηκε και φέτος 1 και 2 Σεπτεμβρίου, για 21η συνεχόμενη χρονιά, η πανήγυρις στην Ι.Μ. Γενέσιον της Θεοτόκου στην Νήσο Κυρά Παναγιά των βορείων Σποράδων, το οποίο είναι Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας από το 963μΧ.
Η όλη θρησκευτική εκδήλωση διεξήχθη με απόλυτη κατάνυξη χάρης στην ειδική μέριμνα και φροντίδα του Οικονόμου του Μοναστηριού π. Ονουφρίου Αγιαννανίτου και της συνοδείας του.
Να αναφερθεί ότι το αναλόγιο πλαισίωσαν Ιεροψάλτες της Νήσου Σκοπέλου.
Την πανήγυρη παρακολουθησε ικανός αριθμός προσκυνητών με ευλάβεια και κατάνυξη αλλά και με προσμονή για τον επόμενο χρόνο.
Τέλος να σημειωθεί ότι το διήμερο των εκδηλώσεων τίμησε με την παρουσία του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, γνωστός για την προσφορά και αρωγή του προς το Μοναστήρι, την οποία εξήρε ο π. Ονούφριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]