Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου σε Ασή Γωνιά και Εξώπολη (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες πιστοί και εφέτος πλημμύρισαν την Ασή Γωνιά και την Εξώπολη Αποκορώνου για να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου Γεωργίου όπου είναι αφιερωμένοι οι Ναοί και η Εκκλησία μας εορτάζει σήμερα και παράλληλα να βιώσουν το έθιμο του αρμέγματος και της ευλογίας των προβάτων.
Είναι ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων. Αναβιώνει κάθε χρόνο στο ορεινό χωριό της Ασή Γωνιάς.  
Οι κάτοικοι του χωριού, κτηνοτρόφοι στην πλειοψηφίας τους, τηρούν ευλαβικά την παράδοση.
Αρμέγουν τα ζώα τους δίπλα στην εκκλησία του Άη Γιώργη και μοιράζουν το γάλα στους προσκυνητές.
Πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία παίρνουν μέρος ακόμη και τα παιδιά των κτηνοτρόφων, μαθαίνοντας έτσι να αναβιώνουν το έθιμο.
Στην Ασή Γωνιά όπου διακονεί ο π. Βασίλειος Χατζηδάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο.
Πριν της Απολύσεως η Ιερά εικόνα του Αγίου συνοδευόμενη από στρατιωτικό άγημα, και κρατώντας την στα χέρια κρητικοί με παραδοσιακές στολές, λιτανεύτηκε στους δρόμους του χωριού με τον Σεβασμιώτατο να μοιράζει την ευλογία του.
Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και τοπικοί φορείς.
Στην Εξώπολη Αποκορώνου στον Ιερό Ναο του Αγίου Γεωργίου στο Αργυρομούρι ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ομίλησε για τον Άγιο Γεώργιο. Κατόπιν ευλόγησε τα κοπάδια των κτηνοτρόφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνέρχεται την Τετάρτη 22 Μαΐου η ΔΙΣ

Συνέρχεται από την Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 162ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί … [...]

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]