Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στα Ταμπούρια (ΦΩΤΟ)

Πειραιάς | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στα Ταμπούρια.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ,  πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Δημήτριο Αρώνη, τους συνεφημέριους και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου αναφέροντας ότι: “ Δεν ήρθαμε εδώ για να θυμηθούμε στον ηγεμόνα Μαξιμιανό, αλλά ήρθαμε να τιμήσουμε τον μάρτυρα Άγιο Δημήτριο”.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε: “Ο Άγιος Δημήτριος μαρτύρησε για να μας ετοιμάσει να γίνομαι άξιοι να βασίσουμε στα βήματα του Χριστού”.
“Ο Άγιος Δημήτριος μας προσφέρει σήμερα μια καταξίωση και ένα έναυσμα για να συνεχίσουμε κι εμείς το δικό του δρόμο” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Τους ύμνους απέδωσαν οι Βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση των κ. Νικολάου Τυροβόλη, πρωτοψάλτου και κ. Αναστασίου Τσαμίδη Λαμπαδαρίου.
Τέλος να αναφερθεί ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή των αρχών του Δήμου, Στρατιωτικού Αγήματος, Φιλαρμονικής και Σχολείων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Όσιος Γέρων Κορνήλιος της Χίου

Στην εποχή μας που το πνεύμα υποτάσσεται στη σάρκα, που η αγάπη καταψύχθηκε, που η αγνότητα παραθεωρήθηκε, που η αμαρτία υπερεπερίσσευσε, στην εποχή όπου κατά τον … [...]

Οργή Θεού

Συχνά έννοιες πού υπάρχουν ή σχετίζονται με την Βίβλο, έχουν παρερμηνευθεί, σχεδόν «κακοποιηθεί» και η ζημία δεν είναι μικρή. Αφού, μια παρερμηνεία μίας λέξης μόνο, … [...]