Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσοστομου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ.Προκοπίου, τελέστηκε σήμερα Τρίτη (21.05.2019) η Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε τον βίο και το έργο των Αγίων Ισαποστόλων.
Ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την πρόσκληση και φιλοξενία του και συνεχάρη με θερμά λόγια τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού π.Ιωάννη Παναγιώτου για την όλη φροντίδα της Ιεράς Πανηγύρεως, την επιμέλεια και την γενικότερη ευταξία του ιστορικού και περικαλλούς Ιερού Ναού.
Ακολούθησε, στο κέντρο της πόλεως του Πειραιά, πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, η οποία βρίσκεται προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό μας Ναό, παρουσία πολιτικών και πολιτειακών αρχών, αγημάτων και μπάντας του Πεζικού και του Λιμενικού Σώματος, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του Πειραιά, της αδελφότητος Κρητών «Η Ομόνοια» και του Σώματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π.Κωνσταντίνου Σταματίου.
Στο τέλος ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, π.Ιωάννης Παναγιώτου, παρέθεσε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προϋποθέσεις για την επιτυχία του γάμου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις που η πείρα της Εκκλησίας και των αγίων θεωρεί απαραίτητες για την επιτυχία του χριστιανικού γάμου και την … [...]

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν πρόβλημα γενετικής Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα ότι ήταν δύσκολο να γίνει τεκνοποίηση. … [...]