Λαμπρός ο εορτασμός για τον Πολιούχο των Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης*

Η πόλη της Αθήνας τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη με θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κολωνάκι.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος άγει και τα ονομαστήριά του, και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Επίσης τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και οι Θεοφ. Επίσκοποι, Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.
Να σημειωθεί ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών κ. Γιώργου Δεμελή και κ. Μαυρογένη.
Προ της απολύσεως Μητροπολίτης Κορίνθου στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι ”το έργο του Επισκόπου είναι να κηρύττει τον λόγο του Χριστού, να δείχνει τον τρόπο της ζωής του Χριστού στο Ποίμνίο του και να αισθάνεται όπως Απόστολος Παύλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να λέει «ζω δε ούκέτι εγώ, ζή δε εν έμοί Χριστός…».
Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τους Ιερείς για την παρουσία τους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
* Γραμματέας Σχολής Ε.Ι.Β.Π.Μ. Ι.Α.Α. – Συντάκτης, Φωτογράφος Μέλος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το υπέρβαρο αμάρτημα της αυτοκτονίας

Ένα φαινόμενο που δυστυχώς ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τόσο την Κύπρο όσο και την υπόλοιπο υφήλιο, το οποίο έχει ανησυχητικές διαστάσεις, είναι το φαινόμενο της … [...]

Η κακουργία του διαβόλου (Λουκ. η΄ 26-39)

«Δέομαί σου, μη με βασανίσης» Πολλοί άνθρωποι τη μανία του διαβόλου που στρέφεται κατά της ψυχής μας και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα «συνοράν ουκ έχουσι», δηλαδή … [...]