Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η Αγία Παρασκευή στην Ιερά Μητρόπολη μας στους Ιερούς Ναούς που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός προεξήρχε της Ακολουθίας του μεγάλου πανηγυρικού και Αρχιερατικού Εσπερινού στις Καλύβες Αποκορώνου στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου διακονεί ο Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης και Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή, λέγοντας ότι ιδιαίτερα σήμερα μας καλεί να μιμηθούμε τα έργα της και να αγαπήσουμε ολόψυχα το Θεό και τον συνάνθρωπο μας διότι εκείνος που αγαπά τον συνάνθρωπο του πραγματικά αγαπά τον Θεό.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Πλατάνι Σούδας όπυ διακονεί ο π. Κυριακός Κοντάκος, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη.
Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος, μίλησε για τα μεγάλα θαύματα έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, ο οποίος προ δύο ετών τέτοιο καιρό ενώ κάηκε ολοσχερώς σώθηκαν μόνο τρεις εικόνες, μία της Γεννήσεως του Χριστού, μία του Αγίου Νεκταρίου και μία της Αγίας Παρασκευής η οποία έμεινε αλώβητη.
Αλλά το θαυμαστότερον έιναι ότι η ευλάβεια των ανθρώπων μέσα σε λίγες ημέρες, έφτιαξε ξανά αυτό το Ναό, προσφέροντας τον στη λατρεία του Θεού και στην τιμή της Αγίας Παρασκευής.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στα Κοντόπουλα Κεραμειών όπου διακονεί ο π. Αντώνιος Χατζησταύρου.
Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθε και τις δύο ημέρες να προσκυνήσουν την θαυματουργό Αγία Παρασκευή που θεωρείται προστάτιδα των ματιών κρατώντας ως τάματα λαμπάδες και αρτοκλασίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ