Λαμπρός ο εορτασμός της Αναστάσεως στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Με δέουσα λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην ορεινή Φλώρινα.
Της πανηγυρικής Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος,  πλαισιούμενος από τους Αρχ. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου  και Αιμιλιανό Δημητρίου καθώς και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως Αγαθάγγελο.
Στη συνέχεια το «Χριστός Ανέστη» εψάλλει στο προαύλιο του Ναού παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και  στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, ενώ πριν την έναρξη της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας έγινε η άφιξη του Αγίου Φωτός.
Ακολούθησε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συμμετοχή πλήθους κόσμου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο οικείος Ποιμενάρχης ο οποίος στη σύντομα προσλαλιά του απεύθυνε μήνυμα χαράς και Αναστάσεως.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο κ. Θεόκλητος αντάλλαξε ευχές τόσο με την ηγεσία του τόπου όσο και με τους πιστούς που παρέμειναν στο ναό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]