Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Αγία Ακυλίνα (ΦΩΤΟ)

Ζαγκλιβέρι, Χρήστος Καναρόπουλος

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με θρησκευτική κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου εόρτασε τη μνήμη της προστάτιδος της, Νεομάρτυρος Αγίας Ακυλίνης, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό Ζαγκλιβερίου Θεσσαλονίκης.
Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος και προέστη της λαμπρής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.
Στην πνευματική σύναξη συμμετείχαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι ενώ και σήμερα ευλαβείς πιστοί του Ζαγκλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής υπερπλήρωσαν τον Ιερό Ναό της Αγίας και τον προαύλειο του χώρο.
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην προσφορά των Νεομαρτύρων στο Έθνος και στην Εκκλησία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για την Αγία Ακυλίνα.
Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Στο πρόσωπο της Αγίας Ακυλίνας βλέπουμε την υπέρβαση του φόβου του θανάτου, διότι την κέρδισε η αγάπη του Χριστού, η όντως ζωή. Αψηφά τον θάνατο, γιατί ζει την πραγματική ζωή της αγάπης του Θεού. Η Εκκλησία, μας προβάλλει τη μορφή της Αγίας Ακυλίνας, ως πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για τη δική μας ζωή, αντιμετωπίζοντας την οιαδήποτε αδικία στη ζωή μας, ως αφορφή για την άσκηση της αγάπης, της μόνης που μπορεί να διασκεδάσει κάθε αδικία και να την εξαφανίσει από τη ζωή κάθε Χριστιανού”.
Τέλος, ευχαρίστησε, τον κυριάρχη Επίσκοπο για την πρόσκληση του να συμπανηγυρίσουν την Προστάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού.
Τα Ιερά Ψαλτήρια ετίμησε χορεία ιεροψαλτών με επικεφαλής τον μουσικολογιώτατο μαΐστορα της βυζαντινής μουσικής κ. Βασίλειο Κοκκαλιάρη.
Τις Λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Γ. Λαζαρίδης, η Περ. Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας κα. Κ. Ζωγράφου, οι Δημ. Σύμβουλοι Λαγκαδά κ. Γ. Κεμαλμάς και Αριστοτέλη κ. Χ. Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ζαγκλιβερίου κ. Αν. Οικονόμου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, κ.α.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού. Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]

Ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ἦταν γιατρὸς στὸ ἐπάγγελμα, ὅμως γνώριζε πολὺ καλὰ τὴ ζωγραφικὴ τέχνη. Μάλιστα σὲ αὐτὸν ἀποδίδονται οἱ πρῶτες εἰκόνες τῆς … [...]