Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Άγιο Αθανάσιο τον Κουλακιώτη στη Χαλάστρα

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων Χαλάστρας, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή του Αγίου Αθανασίου του Κουλακιώτου.
Χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και ο οικείος Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων επέδωσε τον χρυσό Σταυρό του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων στους Σεβασμιωτάτους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Εγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου των Αγίων Νεομαρτύρων Αθανασίου και Ιωάννου και ακολούθησε εκδήλωση.
Την εκδήλωση άνοιξε με την προσφώνησή του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Καλόγηρος, ο οποίος και κάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα να απευθύνει πατρικούς λόγους και ευχές.
Στην συνέχεια ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής, μίλησε για τους δύο αγίους και προστάτες της Χαλάστρας και για την αγάπη τους για τον Χριστό και την πατρίδα.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία «Χριστιανική Ελπίς» υπό την διεύθυνση της κ. Ευαγγελίας Καλυβινού.
Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων αφού ευχαρίστησε τον κ.Γρηγόριο Δούμπλα, στην ευγενή και γεν­ναιό­δω­ρη προσφορά του οποίου και οφείλετε η ολοκλή­ρωση του Πνευμα­τι­κού Κέντρου,του επέδωσε το επετειακό παράσημο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων, ενώ επίσης ευχαρίστησε και επέδωσε αναμνηστικά στον ομιλητή και στην χορωδία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

To τεράστιο βιολί

Η Κατερίνα μπήκε στο ωδείο. Μια πολύ ευγενική κυρία της είπε να περιμένει έξω από μια αίθουσα. Σε λίγο θα έκανε το πρώτο της μάθημα στο βιολοντσέλο. Ήταν πολύ χαρούμενη … [...]

Σόλων ο Αθηναίος

Ένας κοσμογυρισμένος σοφός ήταν ο Σόλωνας από την Αθήνα. Είδε και άκουσε πολλά στα εμπορικά του, κυρίως, ταξίδια και με την εμπειρία και τη σοφία του αγάπησε και ύμνησε … [...]