Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο του Π. Φαλήρου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη την Αθήνα τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό του Αγίου Αλεξάνδρου πολιούχου Π. Φαλήρου.
Στην Θεία Λειτουργία Χοροστάτησε και Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συλλειτουργούντων και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Κατάγκας κ.Μελετίου.
Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Σμύρνης Αλίμου Αργυρούπολης και Π.Φαλήρου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωάννινων όπου είπε ” Ο Άγιος Αλέξανδρος ήταν ευσεβέστατος άνθρωπος όπου καταγόταν από την τότε Ελληνική Καλαβρία. Ο Άγιος είχε αφιερώσει την ζωή του στον Χριστό και γι’ αυτό όλα τα χρόνια της ζωής του είναι συνεχώς αυτός που σκεπάζει τους Χριστιανούς από διωγμούς. Οι Χριστιανοί πέρασαν πολλά και η εκκλησία μεγάλωνε,όσο μεγάλωνε ο αριθμός των μαρτύρων τόσο μεγάλωνε και ο αριθμός αυτών που προσέρχονταν”.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε “Σήμερα βρίσκομαστε σε μία ταραγμένη ζωή σε μία εποχή που λείπει ο Θεός, και αν αφαιρέσουμε τον Θεό από την ζωή μας τότε ο διάβολος βρίσκει τον τρόπο μέσω ανθρώπων που βρίσκονται έρμαιο των παθών, αλλά και επίσης για να μπορέσει ο διάολος να μας κάνει <<καταναλωτικά ζώα>>”.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος σημείωσε ” στην καθημερινότητα μας υπάρχου άνθρωποι που επειδή δεν πιστέυουν στον Θεό προσπαθούν ακόμα και μέσα από υπηρεσίες να μεταφέρουν με βία τα δικά τους πιστεύω γιατί η βία είναι συγκεκαλιμένος φασισμός και ρατσισμός. Και τι υπηρετεί να μην έχουμε το σύμβολο του Σταυρού τις Εικόνες στα σχολεία και στα δικαστήρια.
Γνωρίζουν ότι είμαστε ειρηνικοί και γιαυτό αν θέλουν να δείξουν αντίδραση και αγωνισμό ας δείξουν αγάπη στον Λαό. Εχθρός είναι ο Χριστος και οι Χριστιανοί. Γιατί η Εκκλησία είναι μάνα που έθρεψε τον Λαό αυτό και είναι ντροπή να τα βάζουν με την εκκλησία και τους Ιερείς.
Τους περισσότερους φόρους και από τους εργοστασιάρχες ακόμα τους πληρώνει η Εκκλησία και αυτός ο αρχέκακος διάολος δεν σταματά να βρίσκει αθέους και αντιχρίστους για να πολεμάει την σωτηρία μας. Αλλά εμείς έχουμε παράδειγμα τον Άγιο Αλέξανδρο και τους δεκάδες μάρτυρες και Αγίους της Εκκλησίας μας”.
Τέλος, πρίν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά εκ βάθους καρδίας του Αρχιερείς οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στην φετινή πανήγυρη του Αγίου Αλεξάνδρου πολιούχου Π.Φαλήρου και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο νεομάρτυρας Νικόλαος ο παντοπώλης

Πολλοί έφηβοι μαρτύρησαν για την πίστη του Χριστού. Πολλοί έφηβοι βασανίστηκαν προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν. Πολλοί έφηβοι έγιναν άγιοι, γιατί αντιστάθηκαν στους … [...]