Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Τίμιο Πρόδρομο στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

Νεάπολη | Χρήστος Καναρόπουλος

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Αυγούστου τ.έ., η μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Τον φετινό εορτασμό λάμπρυνε ακόμη περισσότερη η παρουσία του Τιμίου Σταυρού, προερχομένου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το οποίο θησαυρίζεται στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας.
Εκατοντάδες πιστοί, χθες τόσο στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, όσο και σήμερα την κυριώνυμο ημέρα, προσήλθαν στην Καθέδρα της Νεάπολης για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του μεγάλου Αγίου της Ορθοδοξίας και να καταθέσουν τα αιτήματά τους στον Τίμιο Σταυρό.
Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Τιμόθεος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου και του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Σεβ. κ. Βαρνάβα.
Τους αρχιερείς πλαισίωσαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι της Ι. Μητροπόλεως ενώ του πλήθους των πιστών που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Ιωσηφίδης, ο τ. Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Οργανός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.
Τον θείο λόγο κήρυξε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα ο Πρωτ. π. Γεώργιος Μίλκας, ο οποίος μίλησε για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Τιμίου Πρόδρομου, τονίζοντας ότι ο Βαπτιστής Ιωάννης εν λόγοις και έργοις φανέρωσε την σαρκωμένη αλήθεια.
Να σημειωθεί ότι οι Ιερές Μητροπόλεις Νεαπόλεως και Βοστώνης συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους υλοποιώντας προγράμματα ανταλλαγής νέων, που φιλοξενούνται εναλλάξ στις δύο Μητροπόλεις.
Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Βοστώνης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως για την ευγενή πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία ζητώντας από όλους να ελέγξουν τη ζωή τους και να εφαρμόσουν το παράδειγμα του τιμώμενου Αγίου της Εκκλησίας, που ήταν ο κήρυκας της μετανοίας, της νηστείας και της προσευχής.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Εγκαίνια της Έκθεσης: «Το Ημέτερον Κάλλος: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη»

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Εκθέσεως «ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη» από την ΑΘΠ … [...]

Συμβουλές για ένα σωστό γάμο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις του σωστού γάμου και αναλύει την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας για το μέγα μυστήριο της … [...]

«Από τα Ουράλια στα Ουράνια»

Σκίρτησε το πνεύμα μου, ευφράνθηκε η καρδία μου, ευφρόσυνη ευτυχία, θαύμασα την πίστη των ανθρώπων στον Θεό μας, βίωσα μαζί τους το θαύμα. Κι ακόμη, συγκλονίστηκα. … [...]

Θέλεις να συναντήσεις το Θεό;

Ο αββάς Ολύμπιος διηγήθηκε: «Κάποτε κατέβηκε στη Σκήτη ένας ιερέας των ειδωλολατρών και ήρθε και κοιμήθηκε στο κελλί μου. Όταν είδε τον τρόπο ζωής των μοναχών με … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ

Θυγάτηρ Παφνουτίου του Αιγυπτίου Η Οσία Ευφροσύνη έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του μικρού [περί το 410 μ.Χ.), ήταν μοναχοκόρη και πολύ πλούσια. Ο πατέρας της Παφνούτιος … [...]