Λαμπρό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε την Δευτέρα 23 Ιουλίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου για την ετήσια σύναξη των Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.
Στη συνέχεια τελέσθηκε και μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων διδασκάλων και των τεθνεώτων μαθητών και διακονητών της Γεραράς αυτής Σχολής η οποία για πολλά χρόνια είχε την έδρα της στην Ιερά Μονής της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.
Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε με λόγια εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και όλους τους Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης που σήμερα συλλειτούργησαν ευχόμενος τους να έχουν ευλογημένα και έτη πολλά διακονώντας την Εκκλησία του Χριστού.
Στην προσφώνηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης ” η Αγία Τριάς”, Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης καλωσόρισε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλους τους παρευρισκομένους.
Στην Τραπεζαρία της Μονής όλοι οι Αρχιερείς απηύθυναν λόγους ευχαριστιών τονίζοντας την σπουδαιότητα και την συμβολή της Εκκλησιαστικής Σχολής της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στην προετοιμασία Κληρικών και σπουδαίων επιστημόνων.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ιερατικός προϊστάμενος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Σητείας, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή στα χρόνια και τις στιγμές των αποφοίτων στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, αναφερόμενος κυρίως στο έργο του τιμώμενου για εφέτος Μακαριστού Ιεράρχου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Φιλοθέου Βουζουνεράκη ο οποίος προήδρευσε στη Σχολική Εφορεία της Εκκλησιαστική μας Σχολής κατά τα έτη 1973-1975.
Στην Τραπεζαρία της Ιεράς Μονής συνεχίστηκαν οι ομιλίες και οι δίαλογοι μεταξύ των αποφοίτων και Καθηγητών οι οποίοι μαζεύτηκαν από διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδος για να δώσουν το παρών και στην φετινή ημερίδα.
Ακολούθως οι τωρινοί μαθητές της σχολής του Αγίου Ματθαίου πήραν τους βαθμούς τους από τα χέρια των Αρχιερέων.
Πριν το τέλος των αφιερωματικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος ο σύνδεσμος αποφοίτων απένειμε ευεργετήριο ενθύμιο προς την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας για τον μακαριστό Ιεράρχη κυρό Φιλόθεο, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μορφωμένος ή σοφός;

Όποιος γνωρίζει τους άλλους είναι μορφωμένος. Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του είναι σοφός. … [...]

10973 – Η Κοίμησις της Θεοτόκου

«Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν» (κοντάκιον της εορτής της Κοιμήσεως)Το μεγαλείο της αγάπης … [...]

Κοινωνικές δράσεις της Ι.Μ. Κερκύρας

Μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, το πρωί … [...]

Μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου

Το εσπέρας της Δευτέρας 13ης Αυγούστου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προέστη της καθιερωμένης μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από … [...]

''Οίκος καταπαύσεως Θεού''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Και πάλι το πλήρωμα της Εκκλησίας, «αι γενεαί πάσαι» καθώς ψάλλουν οι … [...]