Λαμπρό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2017, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μολδαβίας και Μπουκοβίνας και Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνους (Εκκλησία της Ρουμανίας), και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λήδρας κ. Επιφανίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ι.ν. Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεοφάνης βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ως επίσημος καλεσμένος στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανακαίνιση του ιστορικού ναού της Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου από τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό.
Στη Θεία Λειτουργία, εκτός από τους πιστούς της ενορίας, εκκλησιάστηκαν και αδελφοί από τη Ρουμανία, όπου έζησε 20 χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, γι΄ αυτό ακούσθηκαν οι εκφωνήσεις και οι προσευχές στις γλώσσες των δύο Ορθόδοξων αδελφών Εκκλησιών, ελληνικά και ρουμάνικα.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεοφάνη για την παρουσία του στο νησί μας σ’ αυτές τις πανηγυρικές μέρες για τον ι.ν. της Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου αλλά και για όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας, παρακάλεσε τον Θεοφιλέστατο να διαβιβάσει στον Μακαριώτατο την αδελφική εν Χριστώ αγάπη και τις θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση που του απηύθυνε έτσι ώστε να συμμετέχει, μαζί με τον κυπριακό λαό, στους εορτασμούς αυτών των ημερών ιδιαίτερης χαράς.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Θεοφάνης αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής της σημερινής εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως.
Το μυστήριο του Σταυρού μας φανερώνει ότι η ζωή του Χριστιανού είναι ένας αγώνας μετανοίας, ταπείνωσης, νηστείας και προσευχής.
Ο Σταυρός μας διδάσκει ότι πρέπει να προσανατολιζόμαστε προς τα πάνω, προς τα επουράνια και να μην επιβαρύνουμε τη ζωή μας με τα επίγεια βάρη και πάθη.
Να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας δώσει τη δύναμη της ταπεινοφροσύνης, χωρίς την οποία κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει την επουράνια Βασιλεία Του.
Έτσι ευχόμαστε να περάσουμε τις υπόλοιπες μέρες των νηστειών της Σαρακοστής ούτως ώστε να αξιωθούμε να προσκυνήσουμε και την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Έπειτα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προσέφερε, μαζί με τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ. Γιάγκο Ευθυμιάδη, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνη πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Ελεούσας.
Ο Επίσκοπος Μεσαορίας ανέγνωσε την επιγραφή που αναφερόταν στον Αρχιεπίσκοπο Ιασίου και στους εορτασμούς του ι.ν. Παναγίας Χρυσελεούσης.
Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Ελεούσας και κατάθεση στεφάνων στις προτομές, που βρίσκονται στον περίβολο του Ναού, των Αρχιεπισκόπων Κύπρου Κυπριανού και Μακαρίου του Γ’, από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μολδαβίας κ. Θεοφάνη και Λεμεσού κ. Αθανάσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το εισιτηριο το βγαλατε;

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ἡ θέα ἀπὸ τὸ δασάκι τῆς Ἀρόης εἶ­ναι χάρμα ὀφθαλμῶν. Μπροστά σου χαίρεσαι τὴ μεγαλούπολη τῆς Πάτρας μὲ τὸν ὑπέροχο … [...]

Οδηγώντας με ασφάλεια στις σήραγγες

Οι σήραγγες μικραίνουν τις αποστάσεις και προσφέρουν ασφάλεια με την προϋπόθεση ότι οι οδηγοί τηρούν τους βασικούς κανόνες που διέπουν την κίνηση σε αυτές. Η απόσταση … [...]

Στο Κάιρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β΄ και οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου, ο … [...]

Πινελιά στη ζωή σου.

Άλλαξε τη ζωή σου με μια πινελιά Θεού!Διώξε την φιλαυτία, την ακηδία-τεμπελιά, την ενοχλητική περιέργεια! Όλα αυτά μόνον εγωισμό και έπαρση δηλώνουν.Δεν είναι αυτή … [...]