Μαζική διαμαρτυρία πιστών στην πόλη Λούτσκ (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Παράκληση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, πραγματοποιήθηκε μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης στην πόλη Λούτσκ.
Περίπου τρεις χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής του Βολίν, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τις διώξεις των πιστών της Ουκρανίας.
Το πλήθος έψαλλε τον Ακάθιστο Ύμνο και δεήσεις προς τους Αγίους, για την ευημερία της πατρίδας τους, το Κράτος και τον Στρατό.
Εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διοίκησης άκουσαν τις εκκλήσεις των πιστών και έλαβαν τα αιτήματά τους, με την υπόσχεση να τις παραδώσουν στους αποδέκτες.
Οι εκπρόσωποι της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή του Βολίν μεταξύ άλλων ζητούν:
-Να επιστρέψει ο σεβασμός στους πολίτες σχετικά με τα θρησκευτικά πιστεύω.
-Να αποδοθούν ευθύνες σε τοπικές αρχές που παρεμβαίνουν σε εκκλησιαστικές υποθέσεις, εξαπατούν ανθρώπους και συμμετέχουν σε κατάληψη Ναών της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
-Να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον των Μονών και των Ναών στην περιοχή.
-Η αστυνομία να προστατεύει τους πιστούς και όχι να αδιαφορεί σε περιπτώσεις που υπάρχει βία, ειδικά σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας.
-Να σταματήσουν οι σφραγίσεις Ναών οι οποίοι λειτουργούσαν νομίμως στο έδαφος των κρατικών και δημοτικών θεσμών και ιδρυμάτων.
Τέλος να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη μαζική συγκέντρωση πιστών στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας κληρικοί και πιστοί υπερασπίστηκαν το συνταγματικό τους δικαίωμα που αφορά την ελευθερία της πίστεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]