Μαθήματα Αγιογραφίας στην Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ'»

Έφθασε την περασμένη Πέμπτη από τη Φινλανδία ο καθηγητής – συντηρητής και αγιογράφος Att. Narmala για να διδάξει τους ταλαντούχους ιεροσπουδαστές στον τομέα της αγιογραφίας.
Η προσπάθειά του αυτή είναι συνέχεια της περσινής του επίσκεψης, όπου έδωσε μαθήματα σε μερικούς από τους παλαιούς και τώρα τους νέους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος τέλεσε τη θεία λειτουργία την περασμένη Πέμπτη και Σάββατο, όπως και σήμερα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Καθημερινά, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των ακολουθιών ομιλεί πάνω σ’ ένα επίκαιρο θέμα, όπως και κατά τη διάρκεια του δείπνου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθηγητή και φυσικά τη Φινλανδική Ορθόδοξη Εκκλησία, που με τον τρόπο αυτό συμπαρίσταται στο έργο της Ορθοδοξίας στην Αφρική.
Εν όλω παρακολουθούν 19 το μάθημα της αγιογραφίας, προερχόμενοι από τις Επισκοπές Νιέρι, Κισούμου και τις Μητροπόλεις Ναϊρόμπης και Καμπάλας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έλεγα μια μέρα:

  Έλεγα μια μέρα: Ξέρεις τι είναι, ρε φίλε, να υπάρχει η αγάπη του Θεού, η ζεστασιά και η γαλήνη Του, η στοργή και το έλεός Του, κι εσύ να ξεπαγιάζειςκαι να μην … [...]

9725 – Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών χειρογράφων ανά τον κόσμο βρίσκεται στις βιβλιοθήκες μονών και σκητών του Αγίου Όρους

Η καταλογογράφηση χειρογράφων σε συλλογές ανά την Ελλάδα, είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλαιογραφική επιστήμη, μαζί με την … [...]