Μακάριος Μάλετιτς: ''Δεν θα είμαι υποψήφιος για την Ενιαία Εκκλησία''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

 
Το ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επικεφαλής της ”Ενιαίας Εκκλησίας” στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του, ο επικεφαλής της λεγόμενης ”Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας” Μακάριος Μάλετιτς.
”Εδώ και λίγο καιρό έχουν μπει στο ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριάρχη, ενώ εδώ και δέκα χρόνια στις λειτουργίες, και εγώ προσωπικά μνημονεύουμε το όνομα του” – ανέφερε ο Μητροπολίτης Μακάριος.
Επίσης ο κ. Μακάριος τόνισε: ”Δεν θα είμαι υποψήφιος για επικεφαλής της Ενιαίας Εκκλησίας, δεν έχω ευλογία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Πατριάρχης Φιλάρετος πάντως θέλει να ειναι υποψήφιος”.
Τέλος ο επικεφαλής της λεγόμενης ”Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας” υπογράμμισε ότι στην ”Ενωτική Σύνοδο” θα συμμετάσχουν όλοι οι Ιεράρχες του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]