Μαρτύρησαν η μάνα και τα τρία παιδιά της, που τους πρόδωσε ο σύζυγος και πατέρας

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Είναι πολλά, ατελείωτα, τα θαυμαστά γεγονότα στην Εκκλησία του Χριστού και αποκαλύπτουνότι υπάρχουν άνθρωποι, που κλείνουν στα στήθη τους μια καρδιά, η οποία θερμαίνεται, φλέγεται και καίγεται από την πίστη, από την ιδέα του Χριστού.
Στις 21 Αυγούστου εορτάζουν η αγία Βάσσα, που την αποκεφάλισαν, και τα τρία παιδιά της, ο Αγάπιος, που του έγδαραν το δέρμα, ο Θεόγνιος και ο Πιστός, που τους αποκεφάλισαν.
Αφού και οι τέσσερις πέρασαν αβάσταχτα βασανιστήρια, μαρτύρησαν για την πίστη τους, προδομένοι στους ειδωλολάτρες από το σύζυγο και πατέρα.
Η προσήλωσή τους στη χριστιανική ζωή ήταν τόσο μεγάλη, που ο σύζυγος και πατέρας, ειδωλολάτρης ιερέας, τυφλωμένος από τον ψεύτικο κόσμο των ειδώλων, τους κατέδωσε και τους παρέδωσε στα χέρια των διωκτών.
Δεν υπολόγισαν τις αντιδράσεις του και άφησαν τον εαυτό τους να εκδηλωθεί, να δείξει την πίστη τους.
Πόσο ωραίο, θα ήταν, αν μπορούσαμε να το κάνουμε όλοι.
Αν όλοι μας με απλότητα και τόλμη αφήναμε τον εαυτό μας να εκδηλωθεί όπως νιώθει.
Αν αφήναμε κάθε ανώτερη εσωτερική παρόρμηση να φθάσει στην πράξη, τότε θα γέμιζε η ζωή μας από πνευματικότητα και ευτυχία.
Τούτο, λοιπόν, μας χρειάζεται. Να ζούμε την πίστη μας. Να εκδηλωνόμαστε με λόγο, με έργα, με συμπεριφορά. Να υλοποιούμε με θάρρος κάθε ημέρα ό,τι ωραίο υπάρχει μέσα μας.
Και υπάρχουν πολλά ωραία μέσα μας, αρκεί να τα ανακαλύψουμε.
Με την πεποίθηση και την προϋπόθεση ότι δεν αναζητούμε, δεν ψάχνουμε σε λανθασμένο δρόμο.
Σε δρόμο, που μας οδηγεί στην αδικία, στο μίσος, στην άρνηση του Θεού και της αγάπης.
Με μια λέξη στο χειρότερο, αντί στο καλύτερο.
Αν αφήσουμε το λανθασμένο δρόμο, όπως έπραξαν η Βάσσα και τα παιδιά της, και πλησιάσουμε τη μοναδική οδό, που είναι ο Χριστός, τότε θα έχουμε κάνει την πιο γενναία και ωφέλιμη επιλογή της ζωής μας.
Θα ξεπεράσουμε τη λογική… Θα ξεπεράσουμε το τώρα…
Δεν θα μοιάζουμε πως είμαστε από χώμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]