Μαρωνείας: «Δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για την εκκίνηση ενός διαλόγου»

Γράφει η Νατάσσα Βαφειάδου

 
«Δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για την εκκίνηση ενός διαλόγου» – «Έχοντας την τιμή να είμαι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, βλέπω και δια ζώσης με πόση μεθοδικότητα εργάζεται o Αρχιεπίσκοπος, ωστόσο το ζήτημα αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του»
Την άποψή του για τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το κοινό ανακοινωθέν που ακολούθησε εκφράζει σήμερα στον «ΠτΘ» ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
Ερωτηθείς σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για συμφωνία, εκφράζοντας την άποψη πως πρόκειται για ένα εγχείρημα «που έχει πολύ μέλλον ακόμα».
«Δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά για την εκκίνηση ενός διαλόγου που κατά την προσωπική μου άποψη δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει και πού θα καταλήξει» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.
«Τον Αρχιεπίσκοπο τον σεβόμαστε και τον εμπιστευόμαστε. Μάλιστα φέτος, έχοντας την τιμή να είμαι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, βλέπω και δια ζώσης με πόση μεθοδικότητα εργάζεται, ωστόσο το ζήτημα αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συγκληθεί την επόμενη Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, όπου και θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο όπως εξήγησε «κατά την προσωπική μου άποψη, έχουμε πολύ δρόμο για το εγχείρημα αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]