Μαρωνείας: ''Η Μακεδονία είναι Ελληνική μαρτυρά ο Ευαγγελιστής Λουκάς'' (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από του κλεινού Άστεος και πολλών περιοχών του Λεκανοπεδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων των Αθηνών, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μάξιμο Ματθαίο, τους Εφημέριους του Ναού καθώς και πλειάδα Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. 
Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, κυρίως στη συνοδοιπορεία του Αγίου Λουκά με τον Απόστολο Παύλο εισερχομένων στην ελληνικοτάτη Μακεδονία μετά από την εμφάνιση και πρόσκληση του ανδρός Μακεδόνος, όπως μας διασώζει στη δεύτερη συγγραφή του τις Πράξεις των Αποστόλων. 
Ο Ευαγγελιστής Λουκά λογίζεται και ιδρυτής των Εκκλησιών της Θράκης όπως συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Στό τέλος, μετά από την υποβολή σεβασμάτων υπό του Προϊσταμένου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε καί πάλι τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του προς πάντας. 
Τέλος να σημειωθεί ότι στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Όσιος Γέρων Κορνήλιος της Χίου

Στην εποχή μας που το πνεύμα υποτάσσεται στη σάρκα, που η αγάπη καταψύχθηκε, που η αγνότητα παραθεωρήθηκε, που η αμαρτία υπερεπερίσσευσε, στην εποχή όπου κατά τον … [...]

Οργή Θεού

Συχνά έννοιες πού υπάρχουν ή σχετίζονται με την Βίβλο, έχουν παρερμηνευθεί, σχεδόν «κακοποιηθεί» και η ζημία δεν είναι μικρή. Αφού, μια παρερμηνεία μίας λέξης μόνο, … [...]