Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: ''Ας βαπτιστεί πρώτα ο Πρόεδρος και μετά να μιλάει''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την έντονη αντίδραση του Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς για δημιουργία Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.
Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος φανερά ενοχλημένος από τις δηλώσεις, προέτρεψε τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου να βαπτιστεί πρώτα και μετά να μιλήσει για Αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.
Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστών, δήλωσε ότι η ηγεσία του Μαυροβουνίου θα επιδιώξει την ανεξαρτησία της Εκκλησίας από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.
“Δυστυχώς, βλέπω ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου τάσσεται υπέρ μιας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Θα συμβούλευα τον Πρόεδρο μας να βαφτιστεί για αρχή … και να γίνει μέλος της Εκκλησίας του Θεού,ώστε να μπορεί να μιλήσει για την Εκκλησία του Χριστού, η οποία επέζησε αιώνες τώρα από διωγμούς” – τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.
Τέλος να αναφερθεί ότι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς είχε κατηγορήσει ανοιχτά τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Πατριάρχη Ειρηναίο ότι δημιουργεί εντάσεις στα Βαλκάνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Το ζήτημα της Eκκλησίας της «Μακεδονίας» θα τεθεί μετά την επίλυση του ονοματολογικού

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το ζήτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας» μετά την ολοκλήρωση της … [...]

Τι μέλλει γενέσθαι…;

Τι μέλλει γενέσθαι...;   Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ "ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ" από το κανάλι του ΣΤΥΛΟΥ … [...]

Η ανατροπή του Ευαγγελίου

Του Καθηγουμένου Πορφυρίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας Τα παλιά τα χρόνια, και τα πιό παλιά, ο πλούτος ήταν η ευλογία του Θεού. τα πολλά παιδιά ήταν η ευλογία … [...]