Μεγάλη Εβδομάδα στην Ι.Μ. Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Με κατάνυξη και έντονη προσευχητική συμμετοχή των πιστών ετελέσθησαν οι Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.
Ιδιαιτέρως υπογραμμίζεται η τέλεση από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα του Μυστηρίου του Ιερού  Ευχελαίου και της Ακολουθίας του Ιερού Νιπτήρος στην Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire την Μ. Τετάρτη, (24η Απριλίου 2019), ως και των Ιερών Ακολουθιών των Αγίων Παθών κατά την Μ. Πέμπτη (25η Απριλίου), των Βασιλικών Ωρών, του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως και της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου κατά την Μ. Παρασκευή (26η Απριλίου) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire.
Το πρωί του Μεγ. Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος θα μεταβή αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ για τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]