Μεγάρων Κωνσταντίνος για Άγιο Φως: ''Υπάρχει σκέψη υποβάθμισης''

Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν υποδέχθηκε το Άγιο Φως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ούτε καν ο αρμόδιος για την Ελευσίνα Μητροπολίτης Μεγάρων.
Σε ένα τόσο μεγάλο εκκλησιαστικο γεγονός ο μόνος παρών ήταν ο εκπρόσωπος των Ιεροσολύμων, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι Αρχιμ. Δαμιανός.
«Δεν είχα καμία ενημέρωση. Το έμαθα από εσάς, από τους δημοσιογράφους γι’ αυτό και δεν ήμουν κι εγώ παρών. Με προβληματίζει και με στενοχωρεί αφάνταστα. Εγω περίμενα τουλάχιστον για μένα να μου πούνε “Σεβασιμότατε, το αεροπλάνο δεν θα προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος που είναι η επαρχία του σεβασμιοτάτου Μεσογαίας, θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό της Ελευσίνας που είναι η επαρχία η δική σας.” Δεν έπρεπε από τακτ απο ευγένεια να με ενημερώσουν; δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος.
Ο Μητροπολίτης Μεγάρων συντάσσεται με τον Σεβασμιότατο Μεσογαίας Νικόλαο που κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 υποβάθμιση της υποδοχής του Αγίου Φωτός.
«Σας ομολογώ ότι έτσι αισθάνθηκα. Ότι είναι κάποιος εμπαιγμός και ότι υπάρχει μια σκέψη υποβάθμισης του γεγονότος» τόνισε ο Μητροπολίτης Μεγάρων.
Να αναφερθεί ότι το γεγονός έγινε γνωστό μέσα από την Romfea.gr η οποία έγραψε αποκλειστικά ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος αρνήθηκε να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]