Μεξικού Αθηναγόρας: ''Οι Λατινοαμερικάνοι αγαπούν την Ελλάδα''

Κείμενο: Romfea.gr

Για τον ρόλο της Ορθοδοξίας στη Λατινική Αμερική μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στη Λατινική Αμερική και για την αγάπη των Λατινοαμερικάνων για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.
”Δεν είμαι φιλέλλην είμαι Έλλην. Μπορεί να γεννήθηκα στο Σικάγο, αλλά από Έλληνες γονείς, οι οποίοι μου έδωσαν αγάπη και την ευκαρία να είμαι Έλλην Ορθόδοξος κληρικός στο εξωτερικό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεξικού.
”Το έργο το δικό μου αναπτύσσεται χωρίς να το περιμένω, δεν πήγα στην Λατινική Αμερική να κάνω Ιεραποστολικό έργο. Πήγα να υπηρετήσω τον Ελληνισμό του Παναμά, της Βενεζουέλας και όπου αλλού έχουμε Έλληνες. Δεν περίμενα όμως να γίνει αυτό το θαύμα το εξελισσόμενο” ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβσαμιώτατος.
”Οι λατινοαμερικάνοι αγαπούν την Ελλάδα. Αγαπούν την πατρίδα, την γλώσσα μας, την κουλτούρα μας, την ιστορία μας. Μας αγαπούν, μας θέλουν. Και την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία μας” πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.
Δείτε στο βίντεο παρακάτω την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:
{youtube}6HfHNddWpF4{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μέγας Κανών: Σπουδάζοντας την μετάνοια.

..Πηγὴν ζωῆς κέκτημαι σὲ τοῦ θανάτου τὸν καθαιρέτην, καὶ βοῶ σοι ἐκ καρδίας μου πρὸ τοῦ τέλους· Ἥμαρτον, ἱλάσθητι, σῶσόν με.. Μεγας Κανων, Αγιου Ανδρεα Κρητης. Απο το … [...]

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο … [...]

«Γενηθήτω το θέλημά σου..»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]