Μετονομασία της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγίου

Την μετονομασία της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγίου δήμου Αιγιαλείας σε Αρχιερατική Περιφέρεια Βοστίτσης δήμου Αιγιαλείας αποφάσισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, συμβάλλοντας και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο στην καθιέρωση της 26ης Ιανουαρίου (ημέρα σύγκλησης της Μυστικής Συνελεύσεως της Βοστίτσας) ως δημόσιας τοπικής εορτής, ιστορικής και εθνικής σημασίας.
Ο Σεβασμιώτατος προέβη σε αυτή την ενέργεια δυνάμει των άρθρων 67 και 74 του ν. 590/1977, σε συνδυασμό με τα άρθρα 23 και 30 του ν.δ. 126/1969 και τα άρθρα 32-36 του Κανονισμού 1/1969 («Περί Οργανισμού Διοικήσεως των Εκκλησιαστικών Σωμάτων και Οργάνων»), σύμφωνα με τα οποία η σύσταση, κατάργηση, μετονομασία και μεταβολή των ορίων των Αρχιερατικών Περιφερειών ρυθμίζονται διά αποφάσεως του οικείου Αρχιερέως.
Κατόπιν τούτου, ως Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφερείας Βοστίτσης ορίζεται ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αιγίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προϋποθέσεις για την επιτυχία του γάμου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις που η πείρα της Εκκλησίας και των αγίων θεωρεί απαραίτητες για την επιτυχία του χριστιανικού γάμου και την … [...]