Με αγιασμό υποδέχθηκαν τον Χρυσόστομο Β' στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Μετά τη δεκαήμερη παραμονή τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στην Αμερική για ιατρικούς λόγους, αργά το βράδυ τής Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου 2020, επέστρεψε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση οι ενδημούντες στην Αρχιεπισκοπή κληρικοί.
Το πρωί τής επομένης, σύσσωμο το προσωπικό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, φίλοι και γνωστοί τού Μακαριωτάτου μαζεύτηκαν στο γραφείο του, όπου τελέστηκε αγιασμός από τον Πρωτοσύγκελλο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου, στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου, των Επισκόπων Καρπασίας και Νεαπόλεως και όλων όσοι έσπευσαν να καλωσορίσουν τον επαναπατρισθέντα Προκαθήμενο τής Εκκλησίας Κύπρου και να τού ευχηθούν για την υγεία του.
Ο Μακαριώτατος, εμφανώς συγκινημένος, απευθύνθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους ως εξής: «Οι γιατροί μου στην Κύπρο με επικεφαλής τον κ. Παπαμιχαήλ έκαναν καλή δουλειά με τις χημειοθεραπείες, ώστε οι μισές εστίες είχαν ήδη καταστραφεί. Οι υπόλοιπες καταστράφηκαν από τον νεό ιατρό στην Αμερική με το λεγόμενο κάψιμο και Δόξα τω Θεώ πάω πολύ καλά. Δεν σας αποκρύπτω ότι μετά δυσκολίας δέχθηκα να πάω, αλλά ομολογώ ότι έπεσα σε καλά χέρια. Ο ιατρός, αν και Έλληνας, είναι κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Παρόλο που τις περισσότερες φορές οι διάφορες καταστάσεις δεν επιτρέπουν σε ανθρώπους που έχουν έφεση να ανελιχθούν στην Κύπρο και Ελλάδα και μένουν στάσιμοι, όταν βρεθούν στο εξωτερικό και υπάρχουν οι προϋποθέσεις τότε καταξιώνονται και γίνονται διάσημοι. Μπορώ να το πω ότι ο γιατρός είναι κορυφαίος. Κι ενώ χρειαζόταν δεύτερη εγχείριση, εντούτοις κατάφερε με μικροχειρουργική επέμβαση να καταστρέψει όλες τις εστίες, ακόμη και τη μία που ήταν σε κομβικό σημείο για το συκώτι, γεγονός που απέδειξε ότι ο γιατρός είναι σπουδαίος επιστήμονας. Και πάλι Δόξα τω Θεώ. Κι έτσι ευρισκόμαστε και πάλι εδώ!»
Τέλος, παρετέθη δεξίωση για όλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Επίσημη Τελετή: Η Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO

Tην «ιστορική» εγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης στον Διεθνή Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της … [...]

Το ''Αλάθητο'' (19/2/2020)

"πλάγιος του πέμπτου" 1. Ο ήχος του λαμπρού αηδονιού έφθασε μέχρι την Λίμνη Πλαστήρα. Ο ένδοξος Στρατηγός υποδέχθηκε τον Ενδοξώτατο μπαμπά του ψάλτη. Σίγουρα έγινε το … [...]