Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο νέων ζευγαριών της Ι.Μ. Κίτρους

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην παλαιά Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης Πιερίας, πραγματοποιήθηκε το διήμερο νέων ζευγαριών, στις 17 και 18 Αυγούστου.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν έντονα πνευματικά συναισθήματα, κάτω από σκέπη του Αγίου Γεωργίου και με τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε την αξία αυτής της συνάντησης και τα θετικά αποτελέσματα που έχει στη ζωή μας η συναναστροφή με εν Χριστώ αδελφούς και η ακρόαση του λόγου του Θεού.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν τρεις ομιλίες από εκλεκτούς προσκεκλημένους.
Ο Αρχιμανδρίτης Θεωνάς Αθανασιάδης, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ανέπτυξε το θέμα: «Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών κατά τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη».
Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κοντογιάνης, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ανέπτυξε το θέμα: «Ένας οικογενειάρχης Άγιος, ο Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως, ο ιατρός».
Η κ. Κατερίνα Νίκα Μάνου, Νηπιαγωγός – Συγγραφέας, ανέπτυξε το θέμα: «Η Ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση των παιδιών» και προσέφερε σε όλους το βραβευμένο βιβλίο της «Η μέρα αρχίζει ξανά».
Το βράδυ της πρώτης ημέρας, προσήλθαν στη Ρητίνη και άλλα ζευγάρια από ολόκληρη την Πιερία, καθώς και από την Ενορία Αγ. Γεωργίου Λαρίσης, ξεπερνώντας τα διακόσια άτομα, και πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και μικρή θεατρική παράσταση, από τους συμμετέχοντες.
Το όλο πρόγραμμα συντόνισε ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους με τη συμπαράσταση πολλών εθελοντών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]