Με κληρικούς της Μόσχας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Κύριλλος

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Συνάντηση με κληρικούς της Μόσχας, είχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, με τους οποίους μοιράστηκε διάφορες ποιμαντικές εμπειρίες.
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος, ανέφερε μερικές σκέψεις για σημαντικά ζητήματα της Εκκλησιαστικής ζωής, και ιδιαίτερα τον “προσωπικό του πόνο” για τις μεμονομένες ενέργειες Προκαθημένων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών που υποστήριξαν το ουκρανικό σχίσμα.
Η συνάντηση του Πατριάρχη με τους κληρικούς πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, και έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα.
Ο πατριάρχης αναφέρθηκε στην δική του ποιμαντική φροντίδα από τότε που ήταν κληρικός, ενώ έδωσε πατρικές συμβουλές για το θέμα της εξομολόγησης, και την επικοινωνία που πρέπει να έχουν με τους πιστούς.
Τέλος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, ενημέρωσε τους κληρικούς για τις ξένες δυνάμεις που θέλουν να διασπάσουν την ενότητα της Ορθοδοξίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12860 – Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη με πλήθος κόσμου από Ελλάδα και Η.Π.Α.

Ξημερώματα Κυριακής, γύρω στις 7:οο το πρωί, ώρα Ελλάδος και 22.00 ώρα Αμερικής κοιμήθηκε εν Κυρίω ο Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα.Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου … [...]

Χειροτονία νέου Διακόνου στο Παρίσι

Ετελέσθη σήμερα το πρωί η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Πέτρου Doyard στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. … [...]