Με κρατικό βραβείο της Ουγγαρίας τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Με κρατικό βραβείο της Ουγγαρίας τιμήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Κατόπιν προτάσεως του Προέδρου της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ, τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα παρασημοφόρησε στο Κυβερνητικό Μέγαρο ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ζσολτ Σέμιεν.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Ρώσου Ιεράρχη, τονίζοντας ότι “αντιπροσωπεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας με αξιοπρέπεια στα υψηλότερα διεθνή φόρουμ και εκκλησιαστικές συναντήσεις”.
Επίσης ο κ. Σέμιεν αναφέρθηκε στις σπουδές, στις διαλέξεις, στις ομιλίες, στα έργα αλλά και στα χαρίσματα του Σεβασμιωτάτου, υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος να απαριθμήσει τα επιτεύγματα του κ. Ιλαρίωνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

To τεράστιο βιολί

Η Κατερίνα μπήκε στο ωδείο. Μια πολύ ευγενική κυρία της είπε να περιμένει έξω από μια αίθουσα. Σε λίγο θα έκανε το πρώτο της μάθημα στο βιολοντσέλο. Ήταν πολύ χαρούμενη … [...]

Σόλων ο Αθηναίος

Ένας κοσμογυρισμένος σοφός ήταν ο Σόλωνας από την Αθήνα. Είδε και άκουσε πολλά στα εμπορικά του, κυρίως, ταξίδια και με την εμπειρία και τη σοφία του αγάπησε και ύμνησε … [...]